Hemmapizza är så syndigt gott.
Här blev det en surdegsvariant med det som fanns i kylskåpet. Tomatsoppa ifrån Linas matkasse fick bli dagen tomatsås (brukar ha egen klar i frysen).
Vi har roddat runt i receptträsket efter hemmagjord kebabsås och har här funnit vår vinnare.
Tummen upp ifrån sambon och Hannes vill ha en egen skål att doppa i.
Kebabsås
2 dl gräddfil alt. fil
1 dl creme fraiche
1/2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
1 tsk Italiensk salladskrydda1 tsk sambal oelek om man vill ha lite hetta
Blanda alla ingredienser. Låt den stå och gotta till sig i kylen ett par timmar innan.
Kebabsås
2 dl gräddfil alt. fil
1 dl creme fraiche
1/2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
1 tsk Italiensk salladskrydda1 tsk sambal oelek om man vill ha lite hetta
Blanda alla ingredienser. Låt den stå och gotta till sig i kylen ett par timmar innan.
Detta pizzadegsreceptet har jag fått av mamma. Det är grymt.
Går att göra lövtunna och blir inte så där geggblöta. Det sägs att det är sockret som gör susen.
Pizzadeg
50g jäst
5 dl vatten
4 msk olja
1 dl surdeg
12 dl vetemjöl
1/2 msk socker
2 tsk flingsalt
Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten. Blanda sedan ner
olja surdeg socker och salt.
Blanda i vetemjölet lite i taget. knåda degen i assistent i 10 minuter tills degen blir smidig.
Strö över lite vetemjöl och täck över med bakduk.
Låt jäsa i 1-1 1/2 timme till dubbel storlek.
Baka ut degen till handstora bollar. Täck med plastfilm och ställ i kylen över natten. Finns inte tid till detta. Hoppa över och kavla ut degen lövtunt på mjölat bakbord.
Sätt ugnen på 250gr
Vräk på med valfri fyllning.
Sätt ugnen på 250gr
Vräk på med valfri fyllning.
Grädda pizzorna i mitten av ugnen i 5-10min
tills dom är klara.
Mumsfilibaba
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar