onsdag 18 maj 2011

2½ åring

Vår lilla pojke har blivit så stor. 2 ½år har han hunnit bli. Hur gick detta till?

Känns som att de var i vintras han lärde sig att gå eller slutade med välling. Helt plötsligt går han på toaletten och klär på sig själv.

Hannes fyller våra dagar med skratt och underbara frågeställningar. Och berättar gärna om sina känslor om han är glad eller ledsen. Han är oerhört hjälpsam och nyfiken. Vi har börjat att berätta sagor utan bilder och man blir överväldigad över all hans fantasi och engagemang i själva handlingen.
Favoriten just nu är Anton och draken. Där jag hittar på nya äventyr varje kväll.

Det kommer nya ord varje dag. Just nu är det mycket händerna i sidan med allvarlig min. Då är man koncentrerad. (eller konstataterad som han säger)
Han har hur mycket spring som helst i sina små ben och att hoppa studsmatta är de bästa som finns. Han kan hoppa i timmar.
Hannes vill helst vara ute och stöka och har redan börjat påminna sin pappa om att de snart är dags att plocka svamp i skogen.
Han är överförtjust i allt som har en motor och när tivolit var här i stan var de inte karusellerna som lockade utan hur många lastbilar som faktiskt stod parkerade bredvid.
Traktorer, motorcyklar, fyrhjulig och grävmaskiner är alla så spännande. Men bara på håll när motorn är i gång. För då är dom allt lite läskiga

Att en så liten människa kan fylla ens hjärta så innerligt. Min kärleken vet inga gränser för detta
lilla busfrö.

Mamma älskar dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar