söndag 3 november 2013

Spindeltårta

Här får jag inte minneskortet att fungera.
Det vill inte. 
Kalas och monster får det helt enkelt bli en annan dag.


Det får bjudas på lite Spindelkaka istället. 
Väldigt maffig, chokladig och 
omåttligt populär här hemma bland mina chokladmonster.
Stora som små.



250 gram smör
250 gram mörkchoklad
3 dl nybryggt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 dl socker
4 msk kako
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver


Skär smöret i bitar och lägg i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg det ihop med smöret. 
Häll på det varma kaffet och rör till chokladen o smöret smält. 
Häll över smeten i assistenten och tillsätt äggen. Vispa på medelfart. 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta sen ner de torra ingredienserna i chokladsmeten. 
Kör på låg hastighet så det blandas sakta. 
Häll smeten i en smord form. 
Grädda i 50 minuter på 150 grader.

När kakan svalnat breder man först ut hälften av glasyren (recept nedan) och låter det stelna lite, sen resten. 
Om man vill göra spindelmönstret spritsas smält vitchoklad i en spiral på glasyren innan den stelnat helt. 
Drar sen streck med en tandpetare från mitten och utåt.

Voilá!

Glasyren  är Leilas Fudge glasyr och hennes hemsida är en treat

1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl ljus sirap
200 gram mörk choklad

Koka upp grädde, mjölk och sirap. 
Låt svalna något, häll i den finhackade chokladen och rör tills den smält.



Vi gjorde även lite Cakepops á la Halloweenstyle.

Nu blir det liggstyle i soffan. 
Jag känner en förkylning i görningen.

Jag vill vill inte bli sjuk.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar