torsdag 16 maj 2013

Förskolans dag


Efter jobbet blev det ett besök på Hannes förskola då det idag var förskolans dag. Det hade ordnats med tipspromenad i skogen och hade man tur kanske man sprang på självaste Pippi och hennes pappa där inne ibland dom nyutslagna björkarna.  

På Hannes förskola har dom denna termin jobbat med språk och kommunikation med tema Saga. Barnen har fått välja ett gäng med olika Sagor som dom sedan läst och diskuterat/planerat utifrån. 
Som en del har dom fått hålla sin egna lilla sagostund. Där varje barn har fått berätta sin egen fortsättning eller saga. Hannes valde självklart att berätta om Havet och draken och om hur fartyget sjönk och hur det kom en riddare och räddade alla. 
Tipspromenaden var även den baserad på alla sagor som barnen hade valt. Ett fint avslut som även gjorde så vi föräldrar fick en inblick på vad dom jobbat med. Riktigt roligt upplägg.

Jag är så otroligt nöjd och tycker det är så roligt att dom är så duktiga och intresserade på Hannes förskola. Att vi alla, både jag och Walle och framförallt Hannes älskar sin förskola.
Det enda tråkiga är att kommunen ständigt skall tänja på peronaltätheten och att barngrupperna är alldeles för stora. 
Det är hemskt att pengar skall få styra framför barns utveckling och välbefinnande. Särkilt när vi bor i en av landets rikaste kommuner.

-Hm, vänta jag vet. 
Ibland måste man stanna till och tänka till en stund. Innan svaret finner sin plats



Givetvis blev det picknick med. Det hela avslutades med lek med bästa kompisarna. Efterlängtat, så det knappt hann fikas färdigt. Inte konstigt när man har benen fulla med spring. 

Och vilket väder vi har haft idag. Helt sagolikt.
Hello Sommar, du stannar väl?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar